voetbalzone

Müller niet blij met Guardiola: ‘Ik probeer het professioneel op te pakken’

Erik van Dam28 apr 2016, 10:26
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2016, 10:26
Advertentie

Josep Guardiola besloot woensdagavond geen gebruik te maken van Thomas Müller in de basiself tegen Atlético Madrid. De aanvallende middenvelder maakte dit seizoen acht goals in de Champions League, naast zijn negentien treffers in de competitie, maar moest genoegen nemen met een plek op de bank. Twintig minuten voor tijd viel hij nog wel in, maar Bayern verloor toch met 1-0 in Madrid.

Na afloop legde Guardiola uit dat hij op links een linkspoot wilde en op rechts een rechtspoot, plus een extra middenvelder. Dat leek hem de beste manier om Atlético te bestrijden en dus viel Müller buiten de boot. Na het verlies stond Müller beteuterd de pers te woord en zei hij dat de beslissing van zijn trainer hem niet licht viel. “Ik probeer het professioneel op te pakken”, aldus de Duitser.

/

“Maar word ik er blij van? Nee. Het is echter belangrijk om je te realiseren wat het belangrijkst is voor het team. Als iedereen die op de bank plaats moet nemen flipt, kunnen we het dit seizoen wel vergeten”, aldus Müller. Ottmar Hitzfeld zei bij Sky niet goed te begrijpen wat Guardiola nu bewoog om zo’n keuze te maken. “Thomas is voor Bayern wat Lionel Messi is voor Barcelona. Het is bijna onmogelijk ze te vervangen in de belangrijke wedstrijden.”

Ook Ian Wright tastte in het duister over de beweegredenen van Pep. “Ik zei voorafgaand aan de wedstrijd bij wijze van grap tegen Owen Hargreaves: ‘Hij laat Müller erbuiten omdat hij toch aan zijn laatste weken bezig is. Wat gaat hij na afloop zeggen? ‘Ik liet Müller buiten de ploeg omdat ik de trainer ben en ik dat wilde’? Müller is gewoon één van hun allerbeste spelers. Maar Guardiola gaat weg, wat maakt het hem uit wat er gebeurt? Voor hem heeft het toch geen gevolgen.”

Bezig met laden …