voetbalzone

Müller rekent zich al rijk: 'Messi afstoppen, maar dat is niet zo'n probleem'

Matthijs van Laar11 jul 2014, 16:42
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2014, 16:42
Advertentie
voetbalzone

Duitsland is vol vertrouwen over de WK-finale van aanstaande zondag. Met Argentinië wacht een tegenstander van naam en faam, maar volgens Thomas Müller is het eigenlijk vooral zaak om Lionel Messi af te stoppen. Het duel in de halve finale tussen Oranje en de Zuid-Amerikanen sterkt hem in het geloof dat dat geen onoverkomelijk probleem hoeft te zijn.

"Als we willen winnen, zullen we Messi in de gaten moeten houden", zegt de topscorer van Duitsland vrijdag. "Maar dat zie ik niet echt als een probleem." Müller kijkt dan ook alvast vooruit naar een eventuele huldiging, die wat hem betreft plaats zal gaan vinden in een geweldig decor. "Het Maracana is door de jaren heen veranderd, maar als je leest over de historie, dan realiseer je je wat voor een heilige plek dit is. Het is de ideale plaats om zondag de wereldbeker in ontvangst te nemen."

Duitsland gaat de finale tegen Argentinië in als onbetwiste topfavoriet. Die Mannschaft van Joachim Löw won dinsdag in de halve finale met 7-1 van gastland Brazilië en heeft daarmee veel angst ingeboezemd. Het optreden van la Albiceleste was heel wat minder overtuigend: de Zuid-Amerikanen wisten zich pas na strafschoppen te ontdoen van het Nederlands elftal.

Bezig met laden …