voetbalzone

Müller rijgt prijzen aaneen: ‘Ik ben een entertainer, ben niet bijzonder’

Gijs Freriks11 nov 2015, 19:06
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2015, 19:06
Advertentie

Op de rijk gevulde palmares van Thomas Müller staan onder meer 31 interlanddoelpunten, een WK, een club-WK, Champions League, Super Cup, vier landstitels en de vijfde plaats op de FIFA Ballon d’Or verkiezing van vorig jaar. De middenvelder annex aanvaller van Bayern München blijft ondanks alle successen bescheiden.

voetbalzone

“Ik ben niets bijzonders”, zo werd hij woensdagmiddag tijdens de persconferentie geciteerd door sporttijdschrift Kicker. “Als profvoetballer ben je gewoon een entertainer, je moet mensen vermaken. Ik weet dat ik nu ook een voorbeeldfunctie heb, dat klopt. Er zijn altijd twee kanten van de medaille en om dit vak uit te oefenen, moet ik dus ook vrijheid opgeven. Het is daarom belangrijk om dicht bij jezelf te blijven.”

Müller wilde tijdens de bijeenkomst niet ingaan op vragen over het WK 2006, dat door Duitsland binnen zou zijn gehaald door stemmen te kopen. “Ik kan als speler niet veel over die achtergrondzaken zeggen. Omdat het venijn vaak in details zit, wil ik mij hier niet over uitlaten, want anders staat dat morgen allemaal in de krant”, aldus Müller.

Bezig met laden …