voetbalzone

Müller schrikt van Dortmund: ‘Ik wens ze echt ieder punt toe’

Erik van Dam02 dec 2014, 13:17
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 13:17
Advertentie

Borussia Dortmund beleeft een seizoen om van te huilen. De club werd in de jaargangen 2010/11 en 2011/12 nog landskampioen en werd daarna tweemaal tweede, maar staat nu na dertien speelronden onderaan. Ook in München is men geschrokken van het, toch vrij plotselinge, verval van die Schwarz-Gelben. Thomas Müller had het niet aan zien komen, zegt hij.

voetbalzone

De aanvallende middenvelder van Bayern reageert dinsdag in BILD op de malaise die gaande is bij Borussia. “Of ik verrast ben? Nee, eerder geschokt”, zegt hij. “Als je kijkt naar de situatie waarin ze verkeren, ben ik als toeschouwende buitenstaander ook volkomen sprakeloos. Ik wens Borussia Dortmund ondertussen echt ieder punt toe, dat is voor het Duitse voetbal ook van belang”, aldus Müller.

Volgens de wereldkampioen bewijst Borussia Dortmund op dit moment dat in het voetbal nu eenmaal alles mogelijk is. “In de Champions League staan ze er fantastisch voor, in de competitie helemaal onderaan. Dat is bizar, al is het tegelijkertijd niet ons probleem”, haast Müller zich te zeggen. Begin november ging Borussia Dortmund op bezoek bij Bayern met 2-1 onderuit. Robert Lewandowski, Arjen Robben en Marco Reus scoorden toen.

Bezig met laden …