voetbalzone

Müller verklapt ‘Tor-Geheimnis’: ‘Guardiola laat het ons daar uitzoeken’

Gijs Freriks24 dec 2014, 20:30
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 20:30
Advertentie

Bayern München is door niemand in de Bundesliga bij te houden. Het team van Josep Guardiola verloor nog niet één keer en heeft met een doelsaldo van +37 bovendien zijn eigen record uit het seizoen 2012/13 verbeterd. Middenvelder annex aanvaller Thomas Müller verklapt in gesprek met BILD het ‘geheim’ achter die indrukwekkende doelcijfers.

voetbalzone

“De trainer houdt iedere speler scherp. Hij heeft altijd een notitieblok bij de hand en kan iedere speler daardoor altijd individuele uitleg geven”, aldus Müller. “In offensief opzicht geeft hij ons veel vrijheid. Hij heeft eens gezegd: ik heb zelf weinig doelpunten gemaakt, dus daar heb ik zelf geen verstand van. Daarom wijst hij ons alleen op de minpunten van de tegenstander en laat hij het ons voorin zelf uitzoeken. Wij weten namelijk al hoe het werkt.”

Müller zegt er ‘blij’ van te worden dat een trainer zo veel aandacht aan tactiek schenkt. “Want je merkt echt dat je er succesvoller door wordt. Je hebt de bal namelijk veel sneller terug en kan de tegenstander veel minder kansen geven.” De eerstvolgende wedstrijd van Bayern is die tegen achtervolger VfL Wolfsburg, op 30 januari.

Bezig met laden …