voetbalzone

Müller waarschuwt opnieuw en wil ‘een wereldwijd statement’ geven

Erik van Dam11 mei 2015, 14:24
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2015, 14:24
Advertentie

Nadat Bayern München in de kwartfinale van de Champions League de uitwedstrijd tegen FC Porto met 3-1 verloor, dachten velen dat het over en sluiten was voor de Duitsers. Thomas Müller dacht er anders over en zei toen, dat hij zich niet zo’n zorgen maakte. “Ik kan nu niet uitleggen waarom ik denk dat wij gewoon doorgaan, maar ik heb er wel vertrouwen in en weet bijna zeker dat het ons zal lukken”, zei de aanvaller toen.

voetbalzone

“Thuis met 2-0 winnen van FC Porto is ook geen wonder, toch?”, sprak Müller destijds. In de return haalde Bayern vervolgens genadeloos uit en won het met 6-1, waardoor de halve eindstrijd gemakkelijk werd bereikt. Ook nu geeft bijna niemand nog iets voor de kansen van der Rekordmeister, want vorige week werd de club met 3-0 door Barcelona afgedroogd in Camp Nou. Müller heeft opnieuw vertrouwen in een goede afloop.

“Ik ben niet optimistisch, maar ook niet pessimistisch. We zullen onze kansen morgen moeten benutten, we hebben nog steeds zoiets als een plan”, zegt Müller strijdvaardig. “Die eerste wedstrijd was een enorme teleurstelling, maar sinds het moment dat we Camp Nou uitliepen, willen we het al goedmaken. Als we doorgaan, geven we daarmee wereldwijd een enorm statement af voor het voetbal. Dat is het plan en dat plan is niet stom.”

Bezig met laden …