voetbalzone

Müller wijst teamgenoten op gevaar: ‘Zijn linkervoet is fantastisch’

Erik van Dam20 okt 2015, 14:04
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 14:04
Advertentie

Dinsdagavond ontmoeten Arsenal en Bayern München elkaar in de derde speelronde van de Champions League. Voor de thuisclub is het al min of meer erop of eronder, want de vorige wedstrijden tegen Dinamo Zagreb en Olympiacos gingen allebei verloren. Thomas Müller vindt the Gunners thuis een stuk sterker dan uit en hoopt vooral dat zijn team erin slaagt landgenoot Mesut Özil te beteugelen.

voetbalzone

Müller en Özil werden vorig jaar zomer samen wereldkampioen en meerdere spelers van Bayern weten heel goed waartoe Özil in staat is. Toch waarschuwt Müller nog maar eens extra voor de spelmaker. “Hij is heel beweeglijk. Zijn linkervoet is fantastisch en hij heeft altijd een oog op een teamgenoot om naartoe te passen”, vertelt de Bayern-ster op de clubwebsite van Arsenal.

“Zijn speelstijl past ook perfect bij Arsenal, daarom vervult hij er ook een voorname rol. Mesut kan iedereen pijn doen, zeker in Londen. Daar vind ik Arsenal net een tikje sterker dan buitenshuis. We zullen ervoor moeten zorgen dat Mesut niet die gevaarlijke passes geeft richting de zestien meter”, aldus Müller. Twee seizoenen geleden ontmoetten Arsenal en Bayern elkaar voor het laatst in de Champions League, in de achtste finales. In Londen werd het 0-2, in de Allianz Arena eindigde het in 1-1.

Bezig met laden …