voetbalzone

Multi-inzetbare Élson mag blijven van Babbel

10 apr 2009, 13:03
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2009, 13:03
Advertentie
Élson Falcão da Silva staat ook de komende twee seizoenen onder contract bij VfB Stuttgart. De Braziliaanse middenvelder zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst, die hem tot 2011 bij die Schwaben houdt.

De 27-jarige Élson komt dit seizoen geregeld aan spelen toe bij de nummer vijf van de Bundesliga. Vijf jaar geleden kwam hij over van Palmeiras in zijn geboorteland, maar de eerste twee seizoenen in Europa brachten hem weinig speeltijd. Stuttgart besloot de middenvelder daarop te verhuren aan achtereenvolgens Ponte Preta, Cruzeiro en Goiás.

Bij laatstgenoemde club ontwikkelde de Braziliaan zich dusdanig, dat er dit seizoen wel een basisplaats voor hem in het verschiet ligt in Duitsland. Reden genoeg voor trainer Markus Babbel om de speler voor langere tijd aan de club te binden. “Ik ben blij dat Élson bij ons blijft”, zegt de oefenmeester op de officiële website van de club.

“Hij is op meerdere plekken inzetbaar en heeft zijn steentje bijgedragen aan de resultaten dit seizoen. Of hij nu basisspeler was of invaller.” Élson zelf is zeer tevreden met het vooruitzicht dat hij langer bij de club aanblijft. “Ik ben heel blij dat ik weer voor Stuttgart kan spelen. Ik voel me hier thuis en wil er alles aan doen, om nog meer speelminuten te maken”, aldus de middenvelder.
Bezig met laden …