voetbalzone

Muntari heeft hoge verwachtingen van Afrikaanse landen op WK

Robert Smid22 apr 2010, 16:14
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2010, 16:14
Advertentie
/

Het Afrikaanse voetbal komt met het jaar meer in opkomst. Veel Afrikanen zoeken hun heil in Europa en het aantal spelers vanuit het continent bij grote clubs wordt alsmaar groter. Sulley Muntari is er dan ook van overtuigd dat de Afrikaanse landen hoge ogen gaan gooien op het aankomende WK in Zuid-Afrika.

De middenvelder denkt dat Afrika zich aankomende zomer gaat laten zien. “Het Afrikaanse voetbal groeit steeds sneller”, merkt de Ghanees op tegenover persbureau Reuters. “We hebben veel goede spelers bij grote clubs in Europa zitten, waardoor wij steeds beter worden. We hebben steeds meer vertrouwen in onszelf en in de toekomst van Afrika.”

De speler van Internazionale kan niet precies zeggen welke Afrikaanse formatie dan gaat verrassen in Zuid-Afrika. “Alles is mogelijk. Als wij (Ghana, red.) het niet zijn, dan zou het zomaar Ivoorkust of Nigeria kunnen worden. En dan heb ik het nog niet eens over Kameroen gehad. Maar als ik voor Ghana spreek: vier jaar geleden waren we er ook bij. Daar hebben we van geleerd. Dat gaan we laten zien.”

Bezig met laden …