voetbalzone

Muntari is volgens Ghanese bond fit om te spelen tegen Servië

Erik van Dam11 jun 2010, 22:56
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2010, 22:56
Advertentie

Ghana heeft een opsteker gekregen voor haar eerste WK-wedstrijd tegen Servië, komende zondag. De Black Stars dreigden het zonder Sulley Muntari te moeten stellen, maar de Ghanese bond meldt vrijdag dat de middenvelder weer dusdanig hersteld is van zijn dijbeenblessure, dat hij over twee dagen gewoon in actie kan komen.

/

Muntari liet de voorbije oefeninterlands al noodgedwongen aan zich voorbij gaan en trainde vrijdag aanvankelijk apart van de groep. De 25-jarige speler van Internazionale hield zijn kwetsuur over aan de oefenwedstrijd tegen Oranje, begin deze maand. Sindsdien lukte het hem niet fit te worden. Vrijdag sijpelde er echter positief nieuws door vanuit het hoofdkwartier van de bond. Dat kon de ploeg goed gebruiken; onlangs moest Michael Essien al definitief afhaken voor de mondiale eindronde.

“Muntari heeft zichzelf in de positie gespeeld voor een basisplaats tegen Servië”, laat de bond weten. “Hij heeft weer normaal kunnen trainen met de groep in Rustenburg. Muntari is dan ook hersteld van zijn dijbeenblessure.” Vrijdag besloot bondscoach Milovan Rajevac dat hij met zijn selectie achter gesloten deuren wilde trainen ter voorbereiding op zondag.

Bezig met laden …