voetbalzone

Muric: ‘Dat betekent niet dat die droom nooit meer kan uitkomen’

Gijs Freriks14 mrt 2016, 18:10
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 18:10
Advertentie

Robert Muric heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. De twintigjarige rechtsbuiten zegt in een interview met 24sata veel te leren en dat hij dat met name doet van Dennis Bergkamp, de assistent-trainer bij het eerste elftal.

/

“Ik was te jong om de speler Bergkamp te kennen, daarom heb ik beelden bekeken op YouTube. Zijn doelpunten en zijn manier van spelen. Man, wat een speler...geweldig!”, aldus Muric, die zich eveneens uitlaat over de situatie van Josip Brekalo. De zeventienjarige linksbuiten van Dinamo Zagreb zou op het punt staan om naar Bayern München te verkassen.

“Ik weet precies hoe hij zich voelt. Ik had hetzelfde. Ik wilde spelen, maar spelers als El Arbi Soudani, Junior Fernandes en Marko Pjaca kregen de voorkeur. Het was moeilijk om door te breken en ik heb geen spijt dat ik ben vertrokken. Het spijt mij wel dat ik nooit in het eerste van Dinamo heb gespeeld, want dat is altijd mijn droom geweest.”

“Dat betekent echter niet dat die droom nooit meer in vervulling kan gaan. Wie weet. Misschien keer ik op een dag terug bij Dinamo en speel ik in een volgepakt Maksimir Stadion”, aldus Muric, die nog altijd onderwerp is van een jurisich gevecht tussen Ajax en Dinamo. De Kroaten zijn bezig met een rechtszaak omdat Ajax zonder toestemming onderhandeld zou hebben met Muric.

Bezig met laden …