voetbalzone

Murphy nuanceert spraakmakende uitlatingen over grove tackles

Daniel Cabot Kerkdijk16 okt 2010, 16:07
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2010, 16:07
Advertentie

Ruim een maand geleden brak Fulham-spits Bobby Zamora zijn been in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers en hierop uitte zijn collega Danny Murphy zijn onvrede. “Trainers zijn verantwoordelijk voor de harde tackles. Er komen steeds meer managers die hun teams op alles laten schoppen: de Stokes, Wolves en Blackburns van deze competitie”, zei Murphy tijdens de Leaders in Football-conferentie in London.

De uitspraken van de Cottager moeten echter met een korreltje zout worden genomen, aangezien Murphy zaterdag aangeeft dat die uitlatingen groter gemaakt zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Zijn uitspraken zijn volgens de middenvelder ‘buiten alle proporties opgeblazen’. De managers in de Premier League, zo zei hij, moeten verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen tegen de grove charges op het veld.

Murphy nuanceert, maar staat nog altijd achter zijn mening. “Voor de goede orde, ik heb veel respect voor de managers van de clubs die ik heb genoemd en voor hun prestaties tijdens de wedstrijden”, aldus de Engelsman. “Iedereen die naar het volledige debat heeft geluisterd, heeft de punten die ik probeerde te maken, begrepen. Laten we er dus een streep onderzetten.”

Bezig met laden …