voetbalzone

Murphy: 'Trainers zijn verantwoordelijk voor de harde tackles'

Bart Kruyt08 okt 2010, 10:42
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 10:42
Advertentie

Danny Murphy vindt dat de trainers in de Engelse Premier League eens in de spiegel moeten kijken. Zijn ploeggenoot Bobby Zamora brak onlangs zijn been na een harde tackle van Karl Henry, terwijl Hatem Ben Arfa in het ziekenhuis werd geschopt door Nigel de Jong. Volgens Murphy zijn de coaches zeker verantwoordelijk voor deze overtredingen.

/

De middenvelder meent dat de hardheid van de spelers te maken heeft met de instructies van de trainers. “De managers kunnen zeggen dat het effectief is en dat de duels gewonnen móéten worden, maar spelers gaan zo opgepompt het veld in, dat er uiteindelijk problemen van komen”, zei Murphy tegenover de BBC. “De manager zegt hoe een speler moet spelen; de speler voert het alleen maar uit.”

Murphy is dan ook van mening dat de coaches het boetekleed moeten aantrekken en spelers als Henry en De Jong moeten beschermen. “Ieder schip heeft een kapitein”, vertelde de middenvelder. “Er komen steeds meer managers die hun teams op alles laat schoppen: de Stokes, Wolves en Blackburns van deze competitie. Ik geloof niet dat er spelers zijn die zelf voor deze speelwijze zullen kiezen.”

Toch voegt Murphy er aan toe dat de grootste verantwoordelijkheid uiteraard bij de speler zelf ligt: “De snelheid waarmee sommige spelers vandaag de dag een tackle ingaan, dat is echt belachelijk”, zei de middenvelder. “Spelers die dat doen, denken gewoon niet na. Je denkt te kunnen verwachten dat iedereen wel nadenkt bij wat hij doet, maar dat is dus niet het geval. Ik geloof niet dat er spelers zijn die collega’s opzettelijk blesseren, maar sommige tackles zijn wel erg bizar.”

Bezig met laden …