voetbalzone

Mutu kiest voor Ajaccio: 'Ik wil meer goals maken dan Ibrahimovic'

Matthijs van Laar23 aug 2012, 14:35
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2012, 14:35
Advertentie

Adrian Mutu zet zijn kleurrijke loopbaan voort op Corsica. De Roemeense aanvaller verbond zich donderdag aan AC Ajaccio, dat normaliter moet proberen het hoofd boven water te houden in de Ligue 1. De 33-jarige Mutu heeft echter andere plannen. “Ik wil wel met Zlatan Ibrahimovic een weddenschap sluiten over wie van ons twee de meeste goals gaat maken”, zei hij bij zijn presentatie.

/

Mutu verwacht veel van zijn nieuwe werkgever, die in 2011 promoveerde naar de hoogste afdeling. “Dit is voor mij de juiste club op het juiste moment. De manier waarop de voorzitter mij introduceerde en zijn passie spreken bij bijzonder aan. Hij heeft een doel voor ogen en wilde mij er dolgraag bij hebben. Met deze ploeg moeten we in de middenmoot kunnen eindigen”, denkt de spits, die vorig jaar onder contract stond bij het Italiaanse Cesena.

Belangrijkste taak voor Mutu is maken van doelpunten en de 71-voudig international schuwt de uitdaging niet. “Ik wil wel met Zlatan een weddenschap sluit over wie van ons twee de meeste goals gaat maken. Ik ken hem goed. Parijs is een goede keuze voor hem, want hij wil graag weer kampioen worden. We kunnen nu op afstand een onderling duel uitvechten.”

Bezig met laden …