voetbalzone

Mutu voor de vierde keer Roemeniës beste

24 dec 2008, 10:29
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2008, 10:29
Advertentie
Fiorentina-aanvaller Adrian Mutu is voor de vierde keer verkozen tot Roemeens Speler van het Jaar. De 29-jarige spits liet bij de uitverkiezing, georganiseerd door de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor, Christian Chivu en Dorin Goian achter zich.



Mutu had vorig seizoen met zeventien goals een belangrijk aandeel in de vierde plaats in de eindrangschikking van de Serie A. In de nationale ploeg nam de 65-voudig international op het Europees Kampioenschap de enige treffer van Roemeense makelij voor zijn rekening tegen Italië. In 2003, 2005 en 2007 eiste Mutu de prijs ook al op.

Trainer van het Jaar werd Dan Petrescu (41). De voormalig speler van onder meer Steaua Boekarest en Chelsea reikte vorig seizoen tot grote hoogten door FC Unirea Urziceni naar de vijfde plaats in de hoogste divisie te leiden. Ook dit seizoen doet de ploeg het boven verwachting met een tweede plaats in de tussenstand.

Verrassend genoeg viel Ioan Andone niet in de prijzen. De oefenmeester leidde CFR Cluj naar de Roemeense landstitel én de Champions League, maar werd nog voor de aftrap van het miljoenenbal op straat gezet ten faveure van Maurizio Trombetta.
Bezig met laden …