voetbalzone

MVV gaat alliantie aan met Trabzonspor

18 jul 2008, 08:07
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2008, 08:07
Advertentie
MVV gaat in zee met Trabzonspor. De samenwerking kan verstrekkende gevolgen hebben. Niet alleen kunnen beide clubs spelers ruilen, de Tukse subtopper is ook bereid om transfers van de Maastrichtse eerstedivisionist deels te gaan financieren.

"Beide clubs kunnen elkaar sterker maken", vertelt Nico Jongen, bestuurslid algemene zaken, in de vrijdageditie van De Limburger. "Hiervan kan MVV de vruchten plukken. Want we willen graag omhoog. De mensen van Trabzonspor hechten veel waarde aan de uitstraling van de stad Maastricht. Daar profiteert MVV van.”

Het eerste resultaat van de samenwerking is inmiddels zichtbaar. Trabzonspor blijkt voor een aanzienlijk deel het geld op tafel te hebben gelegd voor Christian Bruls. Als tegenprestatie krijgt Trabzonspor het eerste recht om straks met de Maastrichtse club te onderhandelen over een transfer van de negentienjarige middenvelder.

Omgekeerd leek de Braziliaanse keeper Jefferson op weg van Trabzon naar Maastricht. Die spectaculaire overgang ketste af omdat de doelman naar een andere club werd getransfereerd. Ondanks de komst van een trainer met Turkse roots (Fuat Capa) en een Turkse middenvelder (Bülent Akin) zit er geen speciaal beleid achter. "De komst van Fuat Capa staat hier helemaal los van. We zijn al langere tijd bezig met het opzetten van dit samenwerkingsverband", aldus Jongen.
Bezig met laden …