voetbalzone

MVV'er Brüls op weg naar Trabzonspor in Turkije

06 jul 2009, 08:25
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2009, 08:25
Advertentie
Christian Brüls gaat ervan uit dat hij vanaf eind juli bij Trabzonspor speelt. Dat vertelt de Belgische middenvelder van MVV maandag in Dagblad De Limburger. De jeugdinternational van de Rode Duivels tekende half juni al een contract dat hem voor vier jaar aan de Turkse club, die vorig seizoen als derde eindigde, verbindt.

Het enige probleem dat hem nog scheidt om MVV definitief te verlaten is het aantal buitenlanders bij de Turkse club. "Ze mogen er acht hebben, maar ze hebben er op dit moment nog tien", licht de twintigjarige Brüls toe. De Turkse clubleiding heeft hem echter beloofd voor eind juli een aantal spelers ergens anders onder te brengen.

"Trabzonspor belegt van 13 tot en met 28 juli een trainingskamp in Nederland. Misschien dat ik dan al met hen terugvlieg en daar blijf." Mocht het niet doorgaan, dan vindt hij het ook niet erg. "MVV is er ook beter op geworden. Ik denk dat de ploeg zeker om de eerste drie plaatsen in de Jupiler League kan strijden", aldus Brüls

De interesse van Trabzonspor is niet geheel toevallig. De Turkse club heeft een alliantie met MVV en ziet de Maastrichtse club als een doorgangshuis van Europees talent. Tot op heden verhuisde er echter nog geen enkele speler van Nederland naar Turkije of vice versa. "Ik ga ervan uit dat ik komend seizoen in Trabzon speel."
Bezig met laden …