Myron van BrederodeImago

Myron van Brederode gaat AZ plots inruilen voor verrassende club

Tom Rofekamp30 aug 2024, 13:09
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2024, 13:09
Advertentie

Myron van Brederode (21) gaat AZ tijdelijk inruilen voor Fortuna Düsseldorf. Dat schrijft Florian Plettenberg, journalist namens Sky Deutschland, vrijdag op X Van Brederode zou ‘zo snel als hij kan’ naar de 2. Bundesliga-club willen verkassen. Het is onbekend of de Duitsers een koopoptie hebben bedongen.

Dat Van Brederode verkast naar Düsseldorf mag enigszins verrassend genoemd worden. Het jeugdproduct van AZ krijgt redelijk wat speeltijd in Alkmaar, waaronder al twee basisplaatsen deze jaargang. 

Toch is de spoeling niet dun te noemen op de vleugels in de AZ-selectie. Naast Van Brederode kan trainer Maarten Martens ook kiezen voor Ruben van Bommel, Ibrahim Sadiq, Jayden Addai, Ernest Poku en Mayckel Lahdo. 

Wellicht dat Van Brederode daarom kiest zijn heil ergens anders te zoeken. In Duitsland zou de geboren Hoofddorper om promotie naar de Bundesliga gaan vechten. 

Fortuna Düsseldorf werd vorig jaar derde op het tweede niveau en liep in de play-offs promotie ternauwernood mis. Met AZ zou Van Brederode de Europa League in kunnen gaan.

Door de vierde plek in de Eredvisie vorig seizoen hebben de Alkmaarders zich rechtstreeks voor de competitiefase van het toernooi gekwalificeerd. Vrijdag wordt duidelijk wie daarin de tegenstanders zijn. 

Van Brederode ligt overigens nog tot medio 2027 vast in het AFAS Stadion. Tot dusver kwam de aanvaller tot 84 duels, negen goals en vijf assists voor zijn jeugdliefde.

Bezig met laden …