voetbalzone

'Na Ajax-uit kwamen er vragen over Oranje, dat vond ik te ver gaan'

Erik van Dam22 nov 2012, 17:05
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2012, 17:05
Advertentie

Robbin Ruiter maakte afgelopen zomer de overstap van FC Volendam naar FC Utrecht. De overgang van de Eerste divisie naar de Eredivisie verliep moeiteloos voor de 25-jarige doelman, die na Boy Waterman, Piet Velthuizen en de tandem Nikolay Mihaylov-Sander Boschker van FC Twente de minst gepasseerde keeper van de Eredivisie is. Ruiter heeft een grote toekomst voor zich, maar volgt de weg der geleidelijkheid.

/

''Er zou ook interesse zijn geweest van Southampton, Fulham en Newcastle United, maar deze clubs kwamen nooit met concrete belangstelling naar mijn zaakwaarnemer. De vraag is dan ook nog of je daadwerkelijk aan keepen toekomt in de Premier League", vertelt Ruiter in een interview met Voetbalzone. Onlangs werd hij door de landelijke media in verband gebracht met een selectie voor Oranje. Daar wil hij echter nog niets van weten.

“Na afloop van de uitwedstrijd tegen Ajax (1-1) werden er vragen gesteld over een plek in Oranje, omdat Kenneth Vermeer een tik had gekregen. Ik vond dat echter te ver gaan. Op dat moment had ik nog geen tien wedstrijden op het hoogste niveau achter mijn naam staan", stelt Ruiter. "En dan gaan journalisten je vragen stellen over een eventuele selectie voor het Nederlands elftal. Ik zie dit soort onderwerpen als ‘waan van de dag’ en ‘uit de lucht gegrepen’", klinkt het.

Lees vrijdag het complete interview met Robbin Ruiter op Voetbalzone.

Bezig met laden …