voetbalzone

'Na al die avonturen is het fijn om weer in de schaduw te werken'

Bart Kruyt24 jun 2011, 07:40
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2011, 07:40
Advertentie

Mark Wotte heeft weer onderdak gevonden. De voormalig coach van onder meer ADO Den Haag, FC Utrecht en RKC Waalwijk werd donderdag bij de Schotse voetbalbond aangesteld als ‘prestatiedirecteur’. “Dat is de letterlijke vertaling, maar het is niet zo dat ik verantwoordelijk wordt voor winst of verlies van de Schotse nationale teams. Ik heb niet voor niets een contract voor onbepaalde tijd alhoewel we in 2014 gaan evalueren”, legde Wotte uit.

/

De Nederlander krijgt de hoogste Schotse jeugdteams én de nationale vrouwenploeg onder zijn hoede en wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Schotse voetbal. “Dan moet je denken aan het neerzetten van structuren”, zegt Wotte in De Telegraaf. “Tien jaar geleden heb ik meegewerkt met het Masterplan bij de KNVB. Zoiets ga ik ook neerzetten in Schotland. Het is voor Nederlandse begrippen niet bijzonder, maar in Schotland bestaat het niet. Hier komen spelers pas in beeld als ze vijftien jaar worden en dan loop je in feite al vier tot vijf jaar achter.”

Wotte was de laatste jaren als coach werkzaam in Roemenië en Egypte. “En daarvoor bij Southampton dat werd verkocht, waardoor ik moest vertrekken. In Roemenië had ik te maken met een malafide clubeigenaar en in Egypte werd ik verjaagd door de gevolgen van de revolutie. Ik ben dolblij met deze Schotse uitdaging. Na al die avonturen is het lekker om weer eens in de schaduw te werken.”

Bezig met laden …