voetbalzone

‘Na alles wat er is gezegd en gebeurd, ga ik mijn contract niet verlengen’

Gijs Freriks09 sep 2013, 19:05
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2013, 19:05
Advertentie
/

Alan Pardew, de manager van Newcastle United, gaf onlangs toe dat hij in de transferperiode graag nog een extra spits aan zijn selectie had toegevoegd. The Magpies huurden Loïc Rémy van Queens Park Rangers, maar dat was in de ogen van de club niet genoeg. De vereniging uit Tyne and Wear had de pijlen gericht op onder anderen Bafetimbi Gomis, de puntspeler van Olympique Lyon.

De 28-jarige Fransman bleef echter in Stade de Gerland. Gomis was immers niet bereid om in salaris te minderen. “Ik bereikte al gauw een persoonlijk akkoord met Newcastle. Het eerste bod werd echter afgeslagen, maar de tweede werd wel geaccepteerd. Newcastle verzocht mij toen om mijn salaris te verlagen. Maar ik had nergens om gevraagd, mijn club wilde mij kwijt. Newcastle of Lyon hadden maar water bij de wijn moeten doen”, aldus Gomis tegen Canal+.

De twaalfvoudig international heeft een aflopend contract bij les Gones en de kans is klein dat hij gaat verlengen. “Na alles wat er is gezegd en gebeurd, is het ondenkbaar dat we over een contractverlenging gaan praten”, zegt Gomis, die duidelijk boos is op voorzitter Jean-Michel Aulas. La Panthère noire speelde eerder voor Saint-Étienne en Troyes. Overigens kan Pardew bij Newcastle ook nog beschikken over Papiss Cissé, Yoann Gouffran en Shola Ameobi als centrumaanvallers.

Bezig met laden …