voetbalzone

'Na Altintop en Yilmaz ben ik de derde topaankoop. Klinkt wel goed, hè?'

Bart Kruyt17 jul 2012, 08:10
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2012, 08:10
Advertentie
/

Nordin Amrabat kon maandag eindelijk opgelucht ademhalen. De aanvaller zat wekenlang in spanning of hij zijn transfer naar Galatasaray kon afronden en kreeg kort na het weekend van zijn Turkse advocaat te horen dat hij zijn handtekening kon zetten onder een meerjarig contract in Istanbul. "Ik heb voor vijf jaar getekend en ben hartstikke blij", reageert Amrabat.

De aanvaller maakt de overstap van Kayserispor en levert PSV nog een onbekend geldbedrag op. "In januari 2011 heb ik bewust een stap terug gedaan door van PSV naar Kayserispor te gaan", zegt Amrabat in De Telegraaf. "Daar wilde ik het plezier in het voetbal weer terugkrijgen en dat is gelukt. Dat ik naar een topclub ga, die elk jaar om de Turkse titel en Champions League-voetbal strijdt, is een beloning. Na Hamit Altintop van Real Madrid en de Turkse topscorer Burak Yilmaz van Trabzonspor ben ik de derde topaankoop. Klinkt wel goed, hè?"

Amrabat verheugt zich op het nieuwe seizoen in de Süper Lig, de competitie waar hij nu twee jaar achter de rug heeft. "Ik kijk uit naar de derby’s en vind het leuk om tegen het Fenerbahçe van Dirk Kuyt te spelen. Na de Olympische Spelen meld ik me in Istanbul", aldus de international van Marokko. Naar verluidt heeft Galatasaray een extra bedrag betaald aan PSV, dat contractueel recht had op twintig procent van de transfersom. Kayserispor wilde dat niet afstaan, maar Galatasaray was niet van plan om de transfer daarom te laten afketsen.

Bezig met laden …