voetbalzone

‘Na een goed EK zal hij zeker meer dan twintig miljoen euro waard zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 23:10
Advertentie
voetbalzone

Emil Forsberg wordt al geruime tijd aan een overgang naar Liverpool gelinkt. De Merseyside-club zou bereid zijn om een bedrag van negen miljoen euro voor de 24-jarige vleugelaanvaller van RB Leipzig te betalen. Dat zag coach annex technisch directeur Ralf Rangnick echter als ‘een belediging’: de Zweeds A-international is veel meer waard, zo klonk het.

“Hij is op dit moment minimaal vijftien miljoen euro waard”, zo verzekert voormalig trainer Fritz Fuchs, die de belangen van onder meer Antonio Rüdiger van AS Roma behartigt. “Als RB Leipzig dit seizoen naar de Bundesliga promoveert en Forsberg op het EK een goede indruk achterlaat, dan zal hij zeker meer dan twintig miljoen euro waard zijn.”

Forsberg kwam een jaar geleden voor 3,5 miljoen euro over van Malmö FF. De vleugelaanvaller is sindsdien niet meer uit de basis van die Bullen weg te denken. De veertienvoudig international, die een contract tot medio 2018 heeft, scoorde dit seizoen bovendien al vijf keer en heeft daarmee een belangrijk aandeel in de huidige koppositie in de 2. Bundesliga.

Bezig met laden …