voetbalzone

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen

Jonathan van Haaster02 jun 2024, 23:38
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:11
Advertentie

Giorgio Scalvini zal het EK komende zomer moeten missen. De verdediger van Atalanta raakte in het inhaalduel met Fiorentina vlak voor tijd geblesseerd en moest ondersteund door enkele stafleden het veld verlaten. Inmiddels weet Fabrizio Romano te melden dat de mandekker een kruisbandblessure heeft opgelopen.

Het duel tussen Atalanta en Fiorentina kon pas op 2 juni worden gespeeld, omdat het eerder uitgesteld werd vanwege het onwel worden van Fiorentina-directeur Joe Barone. De beleidsbepaler overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartaanval.

De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer om. Fiorentina was al zeker van plek acht, terwijl Atalanta bij een zege nog over nummer drie Juventus heen zou wippen. Fiorentina won uiteindelijk met 2-3, ondanks een treffer van uitgerekend Scalvini.

De verdediger van Atalanta liep tien minuten voor tijd een ogenschijnlijk serieuze knieblessure op en moest zich laten vervangen door Hans Hateboer. Scalvini ging al strompelend naar de kant, wat een slecht voorteken leek met het oog op het EK.

Het EK in Duitsland begint namelijk al over minder dan twee weken. Bondscoach Luciano Spalletti moet zijn definitieve selectie nog bekendmaken, maar had in de voorselectie wel een plekje ingeruimd voor Scalvini, die acht interlands achter zijn naam heeft staan.

"We wachten nu op nieuws. Hij ondergaat nu een MRI-scan", vertelde trainer Gian Piero Gasperini na afloop tegenover DAZN. "Over enkele uren weten we meer, maar het ziet er niet goed uit. Ik hoop niet dat het om zijn kruisband gaat. We zullen hem laten herstellen en hij komt sterker terug dan ooit." Inmiddels is dus bekend dat Gasperini's hoop tevergeefs was.

Scalvini moest zich maandag eigenlijk melden in Coverciano, waar de manschappen van Spalletti bijeenkomen om zich voor te bereiden op het eindtoernooi. Eerder kreeg Spalletti al slecht nieuws te horen met het wegvallen van Inter-verdediger Francesco Acerbi, die kampt met een liesblessure. Federico Gatti (Juventus) nam zijn plek in de voorselectie over.

Koopmeiners


Teun Koopmeiners deed overigens de hele wedstrijd mee bij Atalanta. De Oranje-international is de wedstrijd, zo lijkt het nu althans, schadevrij doorgekomen en meldt zich na de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Canada in Zeist. Dat geldt ook voor Tijjani Reijnders, die met AC Milan mee moest naar Australië voor een oefenwedstrijd tegen AS Roma.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …