voetbalzone

‘Na het tweede doelpunt van PSV ging de transfer door, heel makkelijk’

Chris Meijer04 sep 2018, 10:00
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2018, 10:00
Advertentie

PSV versterkte zich op de valreep nog met Érick Gutiérrez, die werd overgenomen van Pachuca. De Eindhovenaren werden eerder tijdens de transferwindow al in verband gebracht met de middenvelder, maar een akkoord met de Mexicaanse club leek ver weg. De plaatsing voor de Champions League bracht verandering in de zaak.

“Het eerste formele bod werd twee maanden geleden uitgebracht, maar dat erg laag en een huurdeal. Dat was niet zo interessant voor ons, we hebben het niet eens overwogen. Op dat moment zijn we niet eens gaan onderhandelen, omdat het verschil tussen vraag en aanbod zo groot was”, zegt Marco Garces, sportief directeur van Pachuca, in gesprek met ESPN. Het succes in de voorronde van de Champions League leidde tot een nieuwe poging van PSV.

“Tijdens de wedstrijd tegen BATE Borisov hebben we de onderhandelingen afgerond. Ze waren allemaal in het stadion en nadat PSV het tweede doelpunt maakte, ging alles door. Heel gemakkelijk”, vervolgt de technisch eindverantwoordelijke bij de Mexicaanse club. “Er waren ook andere clubs geïnteresseerd, uit Europa en uit Mexico. Maar we wilden hem in ieder geval niet aan een Mexicaanse club verkopen, omdat we er klaar mee zijn dat we onze eigen competitie creëren.”

“We hadden meer geld voor hem kunnen ontvangen, al hangt het er vanaf. We hebben nu een doorverkooppercentage rond de twintig procent. Dus als hij goed presteert, kunnen we evenveel geld overhouden aan hem”, besluit Garces. Gutiérrez ondertekende bij PSV een vijfjarig contract, dat hem tot 2023 aan de club verbindt.

Bezig met laden …