voetbalzone

Na kampioen Deportivo is ook tweede Spaanse promovendus bekend

Bart Kruyt03 jun 2012, 21:30
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2012, 21:30
Advertentie

Na vijf jaar in de Segunda División te hebben gespeeld keert Celta de Vigo weer terug op het hoogste Spaanse niveau. De ploeg van Paco Herrera verzekerde zich zondag op de laatste speeldag van de tweede plek in de competitie, door met 0-0 gelijk te spelen tegen Cordoba. Dit punt was voldoende: zeker ook omdat nummer drie Real Valladolid met 1-3 verloor van Guadalajara.

Een week nadat Deportivo La Coruña de titel won in de Spaanse tweede klasse, is nu dus ook de tweede promovendus bekend. Het laatste seizoen waarin Celta de Vigo in de Primera División speelde was het seizoen 2006/07 en in dat jaar kwam de ploeg ook nog aardig ver in de UEFA Cup. Als nummer achttien van de competitie gleed Celta destijds echter af.

Er is nog een promotieticket te vergeven en daar zal om worden gestreden in de play-offs. Real Valladolid treft Córdoba, terwijl Alcorcón het op zal nemen tegen Hércules. Het is voor het eerst in de historie van het Spaanse voetbal dat Deportivo en Celta in hetzelfde seizoen promoveren naar de Primera División.

Bezig met laden …