voetbalzone

'Na Mainz en Dortmund moest de keuze wel op Liverpool vallen'

Matthijs van Laar16 okt 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 00:00
Advertentie
voetbalzone

Dat Jürgen Klopp op een dag aan de slag zou gaan bij Liverpool, stond in de sterren geschreven. Volgens Christian Heidel, algemeen directeur bij FSV Mainz 05, lag het in de lijn der verwachting dat de succescoach na Borussia Dortmund voor the Reds zou gaan kiezen. “Als je eerst bij Mainz hebt gewerkt en vervolgens in Dortmund, dan is Liverpool eigenlijk de enige mogelijke club”, zegt hij op LFCTV.

Klopp speelde zijn gehele loopbaan als speler voor Mainz en ging vervolgens bij die club aan de slag als oefenmeester. In 2008 stapte hij over naar Dortmund. “Het zijn clubs waar emotie een grote rol speelt. Bij Liverpool is dat niet anders. Ik denk dat Kloppo dat nodig had. Het zal een van de redenen zijn geweest waarom hij voor Liverpool heeft gekozen”, vermoedt Heidel.

“Iedereen weet dat hij een exceptioneel goede coach is”, vervolgt hij. “Bij Mainz hebben we mooie successen mogen vieren met hem aan het roer. En het verhaal in Dortmund is wereldwijd bekend. Liverpool heeft reden om optimistisch te zijn. Hij zal er alles aan doen om er een betere ploeg van te maken. Klopp is de juiste man.”

Bezig met laden …