voetbalzone

Na McBride kondigt ook VS-veteraan Lewis einde van loopbaan aan

Erik van Dam10 sep 2010, 08:47
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 08:47
Advertentie

Eddie Lewis beëindigt aan het einde van het Major League Soccer-seizoen zijn actieve profcarrière. De 36-jarige linkermiddenvelder was vijftien jaar lang prof en speelde in die tijd voor verschillende clubs in de Verenigde Staten en Engeland. De 81-voudig Amerikaans international volgt het voorbeeld van Brian McBride, die al eerder aangaf te zullen stoppen.

/

“Dit wordt mijn laatste jaar, en het is geweldig geweest”, laat Lewis optekenen in de Amerikaanse media. Lewis was één van de spelers die de oprichting van de MLS nog meemaakte. Ook was hij één van de eersten die de competitie weer verliet voor een avontuur overzees; in maart 2000 tekende hij een contract in de Premier League bij Fulham.

Later verdedigde hij ook de clubkleuren van Preston North End, Leeds United en Derby County. Na negen Engelse jaren keerde Lewis terug naar zijn vaderland, om af te bouwen bij Los Angeles Galaxy. Tussen 1998 en 2008 kwam hij uit voor Team USA, waarmee hij actief was op diverse WK’s, Gold Cup- en Confederations Cup-eindronden. Lewis wil zich na zijn pensioen gaan inzetten om het voetbal in de Verenigde Staten te verbeteren.

Bezig met laden …