voetbalzone

'Na Messi en Ronaldo is Van Persie waarschijnlijk de beste ter wereld'

Matthijs van Laar07 jan 2013, 08:35
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2013, 08:35
Advertentie

Er staat momenteel geen maat op Robin van Persie. De spits scoort aan de lopende band en afgelopen zaterdag was hij weer eens van onschatbare waarde voor Manchester United. In blessuretijd dwong hij hoogstpersoonlijk een bekerreplay af door de 2-2 tegen West Ham United voor zijn rekening te nemen. Tegenstander Joe Cole is diep onder de indruk.

/

De Engelsman, die aan het begin van de maand overstapte van Liverpool naar West Ham, denkt niet dat er momenteel veel betere voetballers rondlopen dan Van Persie. “Na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is hij waarschijnlijk de beste speler van der wereld”, verklaarde hij na afloop van de ontmoeting met de Nederlandse aanvaller. “Van Persie is van een andere klasse en speelt op de toppen van zijn kunnen.”

“Hij is moeilijk te stoppen en een sublieme voetballer. Technisch is hij fantastisch”, vervolgde Cole. “Hij gebruikt allebei zijn voeten, is verschrikkelijk om tegen te spelen, maar een lust om naar te kijken.” Binnenkort komt de 56-voudig international Van Persie wederom tegen: op 16 januari volgt de FA Cup-replay met the Red Devils.

Bezig met laden …