voetbalzone

'Na Messi en Ronaldo komt Suárez, daar bestaat geen twijfel over'

Matthijs van Laar23 mrt 2014, 18:27
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 18:27
Advertentie
voetbalzone

Craig Bellamy had er zaterdag tegen zijn ex-club Liverpool weinig lol in. Cardiff City had vooral na rust weinig in te brengen en kreeg geen vat op Luis Suárez, die drie treffers voor zijn rekening nam bij de 3-6 overwinning. Volgens de routinier uit Wales maakte de Uruguayaan daarmee andermaal duidelijk dat hij in de Premier League momenteel geen gelijke kent. De ex-Ajacied staat na 25 duels op 28 treffers.

Bellamy ziet dan ook weinig spelers die kunnen tippen aan Suárez in zijn huidige vorm. "Je hebt Lionel Messi en Cristiano Ronaldo en dat is echt de buitencategorie. Die jongens scoren veertig of vijftig keer per seizoen en doen dat jaar in, jaar uit", verklaart de aanvaller op de website van Liverpool. "En dan komt er een groepje dat daar net onder zit en Suárez is daar de beste van. Daar bestaat geen enkele twijfel over."

Die conclusie vormt Bellamy niet alleen aan de hand van de prestaties van Suárez dit seizoen. "Ik heb de kans en het plezier gehad om met hem samen te spelen en te trainen en hij was toen ook al buitengewoon. Nu het team ook sterker is geworden, zie je dat Luis nog verder tot bloei komt. Met zo'n speler aan boord weet je dat je iedere wedstrijd kunt winnen, want zo goed is hij op dit moment."

Bezig met laden …