voetbalzone

‘Na Ooijer ook De Groot in belangstelling Cypriotisch AEK Larnaca’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2010, 10:15
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2010, 10:15
Advertentie

Donny de Groot vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Cyprus. Volgens het Algemeen Dagblad is de aanvaller namelijk momenteel op proef bij het Cypriotische AEK Larnaca. Het is overigens niet de eerste keer dat De Groot zich bij de club meldt; in een eerder stadium kwam de spits van Go Ahead Eagles al uit voor Larnaca.

De Groot staat op dit moment open voor een nieuwe uitdaging, aangezien hij na het afgelopen seizoen liet weten weg te willen bij de eerstedivisionist. Voordat hij in Deventer zijn brood verdiende speelde De Groot reeds in het buitenland. In Australië verdedigde hij de clubkleuren van Newcastle Jets. Verder dan tien optredens in het shirt van Go Ahead reikte de carrière van De Groot in de Adelaarshorst niet.

In het seizoen 2006/07 stond de dertigjarige De Groot al onder contract bij de eilandbewoners. In 23 optredens aldaar wist hij negen keer het net te vinden. Bij Larnaca zou De Groot in aanraking komen met landgenoten Jordi Cruijff (technisch directeur, red.) en Ton Caanen (hoofdtrainer, red.). Overigens is De Groot niet de enige speler uit het Nederlandse profvoetbal die met de belangstelling van Larnaca schermt; ook Andre Ooijer kan ervoor kiezen zijn loopbaan daar te vervolgen.

Bezig met laden …