voetbalzone

'Na Pantelic nu ook Tormaschine Makaay in beeld bij Hertha'

Daniel Cabot Kerkdijk05 nov 2009, 08:08
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2009, 08:08
Advertentie

Hertha BSC helpt Roy Makaay wellicht uit zijn uitzichtloze situatie bij Feyenoord. De hekkensluiter van de Bundesliga is voornemens om zich in de winterstop flink te versterken met ervaren krachten, en wordt door diverse media met de aanvaller van de Rotterdammers in verband gebracht. Eerder werd melding gemaakt van de interesse in Ajacied Marko Pantelic.

/

"Roy is al zijn hele loopbaan een echte doelpuntenmachine", vertelt directeur Michael Preetz in Bild. "Hij weet wat er van een aanvaller gevraagd wordt. "Maar eigenlijk wil ik niet ingaan op namen, het moge duidelijk zijn dat we ons op de transfermarkt zullen begeven." Makaay verdedigde in het verleden in de Bundesliga de clubkleuren van Bayern München.

"In de degradatiestrijd zoek ik een ervaren speler die bekend is met de Bundesliga en Duits spreekt", kenschetst hoofdtrainer Friedhelm Funkel de criteria waaraan een versterking voor de hoofdstedelingen moet voldoen. Makaay heeft een aflopend contract in Rotterdam en is voor Mario Been niet langer een onbetwiste basiskracht. Een contractverlenging is om financiële redenen uitgesloten. Ajax-coach Martin Jol liet weten dat Pantelic niet midden in het seizoen naar Berlijn terugkeert.

Bezig met laden …