voetbalzone

‘Na PSV ook Feyenoord geïnteresseerd in terugkeer Georginio Wijnaldum’

Wessel Antes13 jun 2023, 21:12
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 21:12
Advertentie

Ook Feyenoord heeft interesse in Georginio Wijnaldum, zo bevestigt journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad na eerdere berichtgeving van Footbal Insiders. Journalist Pete O’Rourke meldde dinsdag dat er momenteel onderhandelingen gaande zijn tussen beide partijen. Wijnaldum ligt bij Paris Saint-Germain nog tot medio 2024 vast, maar het lijkt er niet op dat de Oranje-international in de Franse hoofdstad nog aan bod zal komen. Wel zal Wijnaldum flink moeten inleveren voor een terugkeer naar De Kuip.

Maandagavond kwam Voetbal International met het nieuws dat Wijnaldum serieus in beeld is bij PSV. De kersverse hoofdtrainer Peter Bosz wil van de 32-jarige middenvelder zijn eerste serieuze aankoop maken. Wijnaldum zei afgelopen zondag in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij openstaat voor een terugkeer naar de Eredivisie. Het lijkt erop dat de Rotterdamse Wijnaldum inmiddels ook kan terugkeren naar zijn jeugdliefde, daar hij al in gesprek zou zijn met Feyenoord.

Gouka bevestigt op Twitter desgevraagd dat Feyenoord Wijnaldum graag ziet komen, maar stelt daar direct een voorwaarde bij. “Feyenoord zou hem wel willen ja, maar dan moet hij heeeeeel veel inleveren.” In de Ligue 1 behoort Wijnaldum tot de grootverdieners. In Parijs ontvangt de 88-voudig international op jaarbasis rond de tien miljoen euro. Tot dusver was Ajacied Steven Berghuis de bestbetaalde speler in de clubhistorie van Feyenoord. De linkspoot verdiende in Rotterdam-Zuid op jaarbasis iets meer dan twee miljoen euro. Bij de aartsrivaal krijgt hij zo’n vier miljoen euro per jaar. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Feyenoord, gezien zijn leeftijd en recente blessureverleden, voor Wijnaldum opnieuw zover zal gaan.

Willem van Hanegem
Clubicoon Willem van Hanegem zal een terugkeer van Wijnaldum, die tussen 2004 en 2011 bij Feyenoord speelde, in ieder geval toejuichen. Dat onthulde de Kromme halverwege april in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. “ Misschien moet hij daar wel weg. Ik zou hem zo ophalen op Schiphol”, doelde Van Hanegem op de reserverol van Wijnaldum bij AS Roma. Laatstgenoemde club besloot de optie tot koop in het huurcontract van de middenvelder niet te lichten. Trainer José Mourinho vond een transfersom van acht miljoen euro te gortig voor de rechtspoot. PSG zal naar verluidt wel willen meewerken aan een vertrek van Wijnaldum, daar hij flink op de salariskosten drukt.

Bezig met laden …