voetbalzone

Na Raphinha spreekt volgende speler zich uit bij Barcelona: ‘Ben hier gelukkig’

Noel Korteweg17 jun 2023, 11:30
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 11:30
Advertentie

Ousmane Dembélé heeft geen plannen om Barcelona deze zomer te verlaten, zo vertelt de 26-jarige Fransman in gesprek met Marca. De nummer 7 van de Catalanen dreigde vorig jaar nog transfervrij te vetrekken uit het Spotify Camp Nou, maar verlengde zijn aflopende contract op het laatste moment. Dembélé heeft nu geen vertrekwens. “Mijn zaakwaarnemer en de club zijn in gesprek over een nieuw contract. Ik ben hier gelukkig.”

Barcelona wist vorig seizoen een transfervrij vertrek van de buitenspeler te voorkomen. Dembélé zette in juli zijn handtekening onder een nieuwe tweejarige verbintenis, waarbij er een afkoopsom is opgenomen van vijftig miljoen euro. De Spaanse landskampioen wil het contract van de buitenspeler nu openbreken en verlengen tot medio 2027. Barcelona wil er daarmee voor zorgen dat de afkoopsom van vijftig miljoen euro uit zijn contract verdwijnt.

“Ik zag mezelf niet weggaan bij Barcelona”, blikt Dembélé terug op vorige zomer. “We waren aan het onderhandelen, iets wat normaal is in de voetballerij. Uiteindelijk bereikten we een akkoord.” Het voormalig toptalent, dat Borussia Dortmund in 2017 voor 135 miljoen euro verruilde voor Barcelona, werd veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Paris Saint-Germain. “Misschien omdat ik Frans ben”, zegt hij daarover. “Maar er heeft nooit wat gespeeld.”

Dembélé heeft het naar zijn zin bij Barcelona. “Dit team is een combinatie van ervaren spelers en talenten. Er hangt een heel goede sfeer in de kleedkamer, het voelt als een familie. Ik voel me erg goed bij mijn teamgenoten en hier in de stad. Mijn zaakwaarnemer en de club zijn in gesprek over een nieuw contract. Ik ben hier erg gelukkig.” De 35-voudig international miste sinds zijn komst 119 wedstrijden van Barça wegens blessures. Dit seizoen stond hij ruim drie maanden aan de kant wegens een hamstringblessure. “Het is me gelukt om regelmatiger te spelen”, zegt Dembélé. “Ik ben veel bezig met mijn hamstrings, omdat ik daar veel problemen mee had.”

“Dat doe ik voor en na wedstrijden. Ik heb ook een fysiotherapeut in Frankrijk die me telkens een schema stuurt. Samen zijn we erin geslaagd om voor meer continuïteit te zorgen. Voor een speler is dat erg belangrijk”, aldus de Fransman. Ook Raphinha, die onder meer werd gelinkt aan een terugkeer naar de Premier League, maakte onlangs duidelijk dat zijn toekomst bij Barça ligt. “Ik speel volgend seizoen, het seizoen erna en het seizoen erna bij Barcelona. Ik heb nog een contract voor vier seizoenen. Ik hoop dat ik die uitdien en er nog vele jaren aan vastplak.”

Bezig met laden …