voetbalzone

Na Schaaf is ook Oostenrijks bondscoach klaar met Arnautovic

Bart Kruyt19 mei 2011, 11:24
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2011, 11:24
Advertentie

Het gaat niet goed met de loopbaan van Marko Arnautovic. De aanvaller van Werder Bremen is een graag geziene gast in de Duitse discotheken en werd twee weken geleden al om disciplinaire redenen uit de selectie gezet door coach Thomas Schaaf. Ook bondscoach Dietmar Constantini heeft even genoeg van Arnautovic en heeft hem niet opgenomen in zijn nationale selectie.

/

Oostenrijk speelt op 3 juni de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland en oefent vier dagen later tegen Letland, maar Arnautovic zal er in deze duels niet bij zijn. Constantini maakte donderdag zijn selectie bekend en de naam van de voormalig Twente-aanvaller ontbreekt. Twente-spits Marc Janko kreeg overigens wél gewoon een uitnodiging, als enige speler uit de Eredivisie.

Arnautovic speelde vorig seizoen op huurbasis voor Internazionale en vertrok in de zomer naar Werder, maar dat is vooralsnog geen gelukkige keuze gebleken. De Oostenrijker zorgde voor de nodige problemen in de selectie van Schaaf en kwam tot 25 competitieduels, waarvan tien als invaller. Arnautovic heeft elf interlands achter zijn naam staan.

Bezig met laden …