voetbalzone

Naaktprotest verstoort EK-evenement in Oekraïense hoofdstad Kiev

Erik van Dam09 jun 2011, 15:47
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2011, 15:47
Advertentie

Een EK-bijeenkomst in de Oekraïense hoofdstad Kiev is verstoord door een actievoerster van de beweging FEMEN. De drie jaar oude protestgroep organiseert geregeld topless protesten en liet zich in het verleden al zien als tegenstander van sekstoerisme, internationale huwelijksbureaus, seksisme en andere 'verkeerde' zaken van nationaal en internationaal niveau.

Bij een ogenschijnlijk onschuldige bijeenkomst, waarbij er een officiële countdown-klok werd onthuld die aftelt naar de start van Euro 2012, dook plotseling een dame met ontbloot bovenlijf op die een enorme rode kaart en een scheidsrechtersfluitje bij zich had. Terwijl een leger fotografen de countdown vereeuwigde, klonk er plots een stevig gefluit verderop in de straat.

De schaars geklede actievoerster kwam eraan en kreeg direct volop de aandacht van de pers. Op haar rug had de dame Euro 2012 without prostitution laten schrijven, om zo aandacht te vragen voor de prostitutieproblematiek waar Oekraïne mee kampt. De UEFA besloot eerder deze week om, ondanks alle kritiek en zaken die achterliggen op schema, het EK gewoon in Polen en Oekraïne te laten houden.

Bekijk hier de actievoerster in Kiev:

Bezig met laden …