voetbalzone

Naam van De Boer valt nu ook bij Nederlandse enclave in Italië

Erik van Dam27 mei 2016, 18:56
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2016, 18:56
Advertentie

Frank de Boer kondigde deze maand aan niet door te gaan bij Ajax, omdat hem dat beter leek voor zowel hemzelf als de club. Een nieuwe baan heeft de oud-verdediger nog niet, al wordt hij wel al langere tijd genoemd bij Everton. Nu komt Lazio daarbij: in Rome is men nog zoekende naar een nieuwe coach voor volgend seizoen en De Boer zou ook een optie zijn.

/

Lazio stuurde op 3 april trainer Stefano Pioli weg. Meerdere trainers zijn sindsdien gelinkt aan de Romeinen, maar er is nog niemand benoemd. De voorbije dagen leek het erop dat ex-bondscoach Cesare Prandelli het roer in handen zou krijgen. Radio Radio claimt nu dat Prandelli mogelijk niet de eerste keus is en dat Lazio ook serieus overweegt De Boer te vragen voor de job.

Lazio heeft de laatste jaren flink wat Nederlandse invloeden gekregen. Met Joop Lensen heeft de club sinds mei 2014 een hoofd opleidingen van Nederlandse komaf en de voorbije transferperiodes arriveerden er diverse Nederlandse spelers: Edson Braafheid (2014), Stefan de Vrij (2014), Wesley Hoedt (2015) en Ricardo Kishna (2015). Met laatstgenoemde werkte De Boer overigens niet naar tevredenheid samen bij Ajax.

Bezig met laden …