voetbalzone

Naam Van Persie op liefst kwart van verkochte Premier League-shirts

Daniel Cabot Kerkdijk16 jun 2013, 01:00
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2013, 01:00
Advertentie
/

Manchester United trok Robin van Persie vorig jaar zomer vanwege zijn voetballende kwaliteiten aan, maar ook in commercieel opzicht is de aanvaller een voltreffer gebleken. De naam van de man van dertig Premier League-doelpunten in 2012/13 prijkt op ruim 25 procent van alle in Engeland verkochte Premier League-tenues.

Van Persie is als aanvalsleider van Manchester United ongekend populair in het voetbalgekke Azië, zoals ook bleek tijdens de recente tournee van het Nederlands elftal. Hoewel hij meer dan vijf bijzonder lucratieve sponsorcontracten kreeg aangeboden, koos hij ervoor om deze links te laten liggen. "Voetbal en mijn gezondheid komen op de eerste plaats, geld niet", verzekerde hij.

Van Persie was onder de indruk van zijn populariteit in Azië. "De spelers van Manchester United hadden mij al gewaarschuwd dat het soms hectisch kan zijn. Het is normaal als je speler van Manchester United bent." Na Van Persie (25,4 procent) volgen Steven Gerrard (8,2), Wayne Rooney (6,0), Shinji Kagawa (5,8), Luis Suárez (3,6) en Eden Hazard (3,1) op gepaste afstand.

Bezig met laden …