Daniele RuganiilBiancoNerocom

Naar Ajax vertrekkende Daniele Rugani gespot op het vliegveld van Turijn

Wessel Antes19 aug 2024, 11:50
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2024, 12:07
Advertentie

Daniele Rugani is onderweg naar Amsterdam. De presentatie van de dertigjarige verdediger bij Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd. Rugani wordt voor een seizoen gehuurd van Juventus, zonder optie tot koop.

Rugani vliegt maandag naar Amsterdam om zijn huurtransfer naar Ajax af te ronden. Op het vliegveld van Turijn spreekt de ervaren mandekker de supporters van Juventus toe. “Ik wil jullie de hartelijke groeten doen en wens Juventus een seizoen vol successen en voldoening.”

Zondag meldde De Telegraaf al dat Ajax en Juventus op hoofdlijnen akkoord zijn over de uitleenbeurt van Rugani. De krant schreef daarbij dat het papierwerk op maandag in orde wordt gemaakt, waarna de Italiaan op dinsdag hoopt de medische keuring te doorstaan.

De huurtransfer van Rugani hing al enige tijd in de lucht, maar Ajax moest eerst wachten tot er ruimte kwam in het salarishuis voordat de verdediger definitief aangetrokken kon worden. Met het verhuren van Jakov Medic aan VfL Bochum is die ruimte vrijgekomen.

Huurling Rugani dient volgens journalist Mike Verweij enkel als overbrugging. “Omdat de clubleiding veel vertrouwen heeft in het talent Aaron Bouwman (16).” Met Josip Sutalo heeft Ajax eveneens een peperdure rechtsbenige centrale verdediger onder contract staan.

Rugani wordt pas de tweede zomeraanwinst van Ajax deze zomer. Betrand Traoré, die transfervrij overkwam van Villarreal, ging de Italiaan voor. Vooral uitgaand moet er de komende weken nog een hoop gebeuren in Amsterdam.

Ajax wil tijdens de laatste twee weken van de zomerse transferwindow nog de nodige spelers slijten. Borna Sosa werd al met koopoptie verhuurd aan Torino. Onder meer Benjamin Tahirovic, Silvano Vos en Naci Ünüvar, Owen Wijndal en Carlos Forbs staan op de nominatie om te vertrekken.

Bezig met laden …