voetbalzone

'Naast Adriaanse ook Meulensteen in beeld bij Qatar'

Bart Kruyt23 nov 2009, 08:12
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2009, 08:12
Advertentie

De nationale voetbalbond van Qatar wil hoe dan ook een Nederlandse bondscoach aanstellen. Nadat eerder al Co Adriaanse met een overgang naar het oliestaatje in verband werd gebracht, wordt nu ook de naam van René Meulensteen genoemd. Hij is nu nog de assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United.

/

Evenals Adriaanse werkte Meulensteen al eens eerder in Qatar en is hij dus een bekend gezicht voor de nationale voetbalbond. In het verleden was Meulensteen zes jaar lang hoofdcoach van de nationale ploeg voor spelers onder zeventien jaar. Vervolgens werkte hij nog bij Al-Ittihad en Al-Sadd, voordat Manchester United hem benaderde.

In Qatar zoekt men naar een opvolger de Fransman Bruno Metso, die er niet in slaagde om Qatar naar het WK in Zuid-Afrika te leiden. In een groep met Australië, Japan, Bahrein en Oezbekistan eindigde het land als vierde, waardoor zij zelfs geen play-offduel mocht afwerken. Dit werd in Qatar als een grote teleurstelling ervaren. Met een Nederlander aan het roer hoopt men op betere tijden.

Bezig met laden …