voetbalzone

'Naast Inter en Barça wilden ook Engelse clubs El Shaarawy hebben'

Matthijs van Laar04 mrt 2013, 16:01
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2013, 16:01
Advertentie
/

Het zal de beste voetbalscouts in Europa niet verbazen dat Stephan El Shaarawy dit seizoen bezig is aan zijn doorbraak in de Serie A. De jonge spits, tot op heden al goed voor zestien treffers in de Italiaanse competitie, werd namelijk door zo’n beetje iedere Europese topclub in de gaten gehouden toen hij nog in dienst was van Genoa. Uiteindelijk koos de zoon van een Egyptische vader en een Italiaanse moeder voor AC Milan.

Het had echter niet veel gescheeld of il Faraone had bij buurman Internazionale gespeeld, terwijl ook Barcelona nadrukkelijk interesse toonde. “Er waren twee jaar terug veel clubs die Stephan volgden”, herinnert zaakwaarnemer Roberto La Florio zich. “Naast Inter, Barcelona ook een aantal clubs uit de Premier League. Milan was echter het snelst en handelde het slimst.”

Op dat moment had El Shaarawy net een uitstekend jaar achter de rug bij Serie B-club Padova, dat hem in het seizoen 2010/11 huurde van Genoa. In de havenstad keerde hij vervolgens nooit meer terug: AC Milan nam hem per direct over en stalde hem in eerste instantie bij de Primavera (beloften). Al snel stapte de twintigjarige spits over naar de hoofdmacht, waarvoor hij dit seizoen dus buitengewoon succesvol is.

Bezig met laden …