Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robin van Persie wordt in hetzelfde rijtje geschaard als Lionel Messi

Laatste update:

Cesc Fàbregas bewaart zeer goede herinneringen aan de samenwerking met Robin van Persie bij Arsenal. De voormalig middenvelder uit Spanje durft zelfs te beweren dat zijn oud-ploeggenoot de beste spits is met wie hij in één elftal heeft gespeeld.

Fàbregas deed de uitspraak vrijdagavond in de uitzending van de BBC rondom het duel tussen Nederland en Frankrijk op het EK. "Ik heb het geluk gehad om met geweldige aanvallers te mogen spelen." Gary Lineker grapte dat hij niet voor de makkelijke optie mocht gaan door Lionel Messi te noemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Maar als ik één speler mag noemen die mij het meest heeft verrast, en wiens gehele loopbaan ik heb gevolgd, dan is dat Robin van Persie." Lineker wilde direct weten of Fàbregas Van Persie hoger inschat dan landgenoot David Villa, met wie hij samenspeelde bij FC Barcelona en de Spaanse ploeg.

"Ja, Robin was klinischer en veelzijdiger. En voor het doel deed hij altijd bijzondere dingen", bracht Fàbregas in herinnering. "Een erg bijzondere speler met een fantastische mentaliteit. Hij werkte na trainingen nog altijd uren voor zichzelf."

Rooney


Wayne Rooney speelde bij Manchester United enige tijd samen met Van Persie. Hij wist van de speciale band van Fàbregas en de Nederlander bij Arsenal en besloot daarom om beelden van het duo te bekijken.

"Daar de komst van Robin kwam ik wat meer naar achteren te spelen. Een beetje zoals Cesc bij Arsenal opereerde. Daarom keek ik naar beelden van Cesc om mij die rol eigen te maken. Daardoor was ik vaak de aangever van Robin, in plaats van dat ik zelf scoorde. Maar hij verdiende het ook om in de spotlights te staan."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij voor Van Persie dat hij in Engeland de waardering en erkenning heeft gekregen en nog altijd krijgt voor zijn kwaliteit en mentaliteit.

In Nederland zijn we nooit tevreden over onze spitsen. Net als Depay nu stond hij bij het NL elftal altijd onder druk (in zijn geval nog wat minder terecht gezien hij met Robben en Sneijder twee top kwaliteit spelers om zich heen had die echter wel 9/10 keer voor eigen succes gingen.

22 juni 2024 om 14:22

Van Persie is wel van een ander kaliber dan Memphis, hij is na Bergkamp absoluut de meest technische speler ooit die in een oranje shirtje heeft gelopen.

22 juni 2024 om 14:27

Cruyff en van Hanegem waren technisch ook wel redelijke spelers denk ik van wat ik zo aan beelden kan terug kijken haha. Vanenburg en van Basten ook natuurlijk. Sneijder en Robben ook wel. Van der Vaart was technisch ook zeker van hetzelfde niveau als van Persie trouwens.

22 juni 2024 om 14:39

Ik vond hem geweldig maar weet echter nog goed dat iedereen elk toernooi stond te roepen om houten Klaas in plaats van Van Persie. Huntelaar was de huidige Weghorst. Van Persie was de huidige Depay. De eerste spitspositie in het Nederlands elftal is blijkbaar verdomd lastig goed in te vullen.

22 juni 2024 om 14:44

Ik denk dat je nog wel een langer rijtje kan noemen van technische oranje spelers die op dat vlak van vergelijkbare kwaliteit waren.

Van Nistelrooy wordt heel vaak onderschat (op dat gebied) maar was ook belachelijk vaardig. Kluivert, Davids, Seedorf, Robben en verder terug Tahamata, Wilkes, Moulijn, Abe Lenstra. We hebben wat dat betreft een prachtige traditie van technisch vaardige spelers.

22 juni 2024 om 14:45

van Persie was de huidige Depay? Wel hele slechte vergelijking. Depay laat werkelijk waar niks zien op eindtoernooien, dan is het terecht dat hij kritiek krijgt en dat anderen hem op de bank zouden zetten.

22 juni 2024 om 14:54

Van Persie kreeg precies dezelfde reactie van de publieke opinie. Hij scoorde te weinig en moest vervangen worden door Huntelaar want we speelde volgens de fans met 10 man.

22 juni 2024 om 15:22

Klopt alleen bij Van Persie was het wel overduidelijk dat hij de spelers om zich heen beter liet spelen. Dat gevoel had ik bij Huntelaar niet echt en bij Depay al helemaal niet. Die eist gewoon alle ballen op en dan kan je weer een mislukte aanval bijschrijven...

22 juni 2024 om 15:29

Van Basten,3x uitgeroepen als beste van de wereld, Alle namen die genoemd worden vallen in het niet vergeleken met deze man.Behalve Cruyff want hij was oppergod.

22 juni 2024 om 16:09

Je kan zeggen wat je wil maar de roep om Huntelaar was toch best te begrijpen. Heeft volgens mij een betere moyenne in Oranje dan Van Persie. Verschil is dat Van Persie natuurlijk een veel technischer begaafdere voetballer was.

22 juni 2024 om 16:19

Moyennes in oranje even nagekeken:
Van Persie: 1 goal per 142minuten
Huntelaar: 1 goal per 99 minuten

22 juni 2024 om 16:27

Gerrie en Arnold Murhen waren allebei zeer technisch begaafde, doch jammer genoeg vaak vergeten, voetballers van Nederland. Ik keek vroeger altijd met bewondering naar de broers.

22 juni 2024 om 16:59

Ja leuk die moyennes. Maar Van Persie heeft een stuk zwaardere wedstrijden gespeeld omdat hij de voorkeur kreeg. Op een WK maak je niet zomaar even een hattrick. Daarnaast is er ook nog een periode geweest waarin hij vanaf de zijkanten speelde. Denk dat Klaas makkelijk topscorer van Oranje had kunnen worden. Maar of hij beter was, daar twijfel ik aan. Net zoals Van Marwijk en Van Gaal, denk dat die wel wat verder keken dan naar moyennes...

22 juni 2024 om 17:16

Nou ja, een spits staat er om goals te maken. Dan kan/is Van Persie de betere voetballer maar uiteindelijk tellen de goals. En daar was Huntelaar gemiddeld veel beter in.
Daarnaast had Huntelaar op een wk ook wel een hattrick kunnen maken natuurlijk. Maar daar zullen we nooit meer achterkomen.

22 juni 2024 om 17:17

Van persie was een geweldige voetballer met een hele mooie techniek. Huntelaar is een geweldige afmaker. En inderdaad huntelaar had makkelijk de topscorer van nederland kunnen worden. Het is maar net hoe je als trainer wilt spelen met je elftal. Van persie kan zelf iets creëren en laat de rest van je elftal beter spelen waar huntelaar bediend moet worden.

22 juni 2024 om 17:18

In 2012 had Huntelaar echt in de basis moeten staan. Die schoot op dat moment alles, maar ook alles tussen de palen. Ik blijf erbij dat v Persie geen echte spits is, maar iemand die van de buitenkant moest komen. Men had dus best met v Persie Huntelaar en Robben kunnen spelen.

22 juni 2024 om 17:27

Elke speler inclusief spitsen staan er om wedstrijden te winnen. Als de coach denkt dat hij met van Persie meer wedstrijden wint dan met Huntelaar dan zal het moyenne hem waarschijnlijk weinig boeien.

Frankrijk is wereldkampioen geworden met een spits met 0 goals.

22 juni 2024 om 17:44

Ja 2012 was inderdaad wel een twijfelgeval maar toen was Van Persie natuurlijk ook topscorer van de PL geworden. Huntelaar was toen ook net een half seizoen geblesseerd geweest. Beide gewoon hele goede spitsen met totaal andere kwaliteiten.

22 juni 2024 om 18:01

Huntelaar werd in 2012 toch ook topscorer van de Bundesliga? Ongekend eigenlijk dat we twee spitsen van dat niveau in onze selectie hadden toen.

22 juni 2024 om 18:05

Huntelaar heeft op het Ek2012 uiteindelijk meer minuten (163) in de spits gestaan dan RVP en daarin buitenom talloze slechte aannames helemaal niks laten zien. Huntelaar was een prima breekijzer net als Weghorst dat nu is maar had veel meer moeite met die rol .

22 juni 2024 om 15:51

Praat voor jezelf Ruud. Denk dat de meeste Nederlandse voetbalfans Van Persie heel hoog op hun lijstje hebben staan. Ik vind Depay geen slechte spits (beste wat we hebben op dit moment denk ik), maar staat wel ver van Van Persie.

22 juni 2024 om 16:01

Hoe durf je Depay en RVP in een zin te benoemen? Depay mag zijn boots niet eens poetsen.
RVP was onbetwiste basisspeler bij Arsenal en daarna Manchester United. Hoe deed Depay het ook al weer in Manchester?

Kan met zekerheid mededelen dat Nederlandse Gooners RVP adoreren, wat een ongelooflijke klasbak was hij!!

22 juni 2024 om 16:41

Ik vergelijk ze helemaal niet op kwaliteit. Echter werden ze wel net zo hard bekritiseerd door de media en Nederlandse fans. Ik weet nog goed hoe RVP afgekraakt werd na vrijwel iedere interland. Kort geheugen sommigen hier.

23 juni 2024 om 08:34

"Zijn boots niet eens poetsen", wat? Zijn schoenen bedoel je... Hoe kom je er bij om hier compleet onnodig een Engels woord in je zin te fietsen waardoor de uitdrukking totaal nergens meer op slaat? xD

Van Persie was ook een bijzondere speler.
Fabregas ook, zo jong al zo goed en volwassen.

Hadden we van Persie nog maar. Nu moeten we het met een wannabe zweetband Memphis doen. Ik mis de oude oranje wel met spelers zoals robben, van Persie en Sneijder. Daarnaast ook de slopers die je op het middenveld had rond lopen. Nu moeten we het doen met Veerman, Wijnaldum en Memphis.

22 juni 2024 om 14:24

Ik begrijp echt niet waarom volwassen mensen zich druk maken om een zweetband.....als hij die wil dragen. Prima toch?

22 juni 2024 om 14:28

We hebben geen 1 speler van buitencategorie. VvD is ook niet meer de speler van 5 jaar geleden.

22 juni 2024 om 14:35

Virgil was afgelopen seizoen wel degelijk weer van absoluut topniveau hoor. De beste verdediger van de PL. Hij werd niet voor niets genomineerd voor speler van het jaar.

22 juni 2024 om 14:37

Misschien niet, al schaar ik Ake wel onder een van de beste verdedigers. Maar dat is ieder zijn mening
Het zijn misschien geen absolute toppers, maar wel veel spelers die net onder dat niveau zitten. Combineer dat met teamgevoel,werkethetiek en strijdlust. En je kan een heel eind komen.

22 juni 2024 om 14:38

VVD en Ake horen beiden tot buitencategorie

22 juni 2024 om 14:41

Nonsens. Van Dijk en Aké zijn wereldtop. De ligt, De Vrij, De Jong, Memphis, Frimpong, Van de Ven, Gakpo zijn allemaal goed genoeg om een eindtoernooi mee te kunnen winnen als het op het juiste moment goed valt.

22 juni 2024 om 14:41

Van Dijk was absoluut niet de beste verdediger in de PL afgelopen jaar

22 juni 2024 om 15:45

Jij wil natuurlijk Saliba zeggen, en als mede Arsenal supporter ga ik daar niet tegenin. Maar Virgil was ook gewoon echt heel goed.

22 juni 2024 om 14:43

Blijf me toch afvragen wat die hoofdband met mensen doet? Niemand hier kent Depay persoonlijk en toch blijven we janken erover. Wordt volwassen vriend

22 juni 2024 om 14:48

Toen van Persie speelde werd die ook door iedereen uitgekotst. Wk 2010 en Ek 2012 vergeten ?

22 juni 2024 om 14:55

Mensen vergeten dat Van Persie ook vaak verguisd werd in het NL elftal. Hij zou alleen maar scoren tegen de kleintjes. Er waren er zat die opperden dat bijvoorbeeld Huntelaar basis moest staan.

22 juni 2024 om 16:09

Mis je ook Joris Mathijsen achterin? Of Bruno Martins Indi? Elke ploeg heeft sterke en zwakke schakels, toen waren we voorin sterk, nu zijn we achterin sterk. Je mist die spelers vooral omdat die echt mooie toernooien hebben gespeeld met oa het WK 2010 en 2014. Als deze ploeg het EK wint (denk niet dat dat gaat gebeuren, maar stel) dan denken we over 10 jaar terug aan deze ploeg met een hele hoop nostalgie.

22 juni 2024 om 16:44

Zweetbanden, wat een ding om je druk over te maken. Ronaldinho, Beckham, Grealish, Ramos, Griezmann, Bale, Cavani, Socrates, CR7, Maldini, Rooney, en nog een heleboel meer dragen/droegen het ook. Heb je het er dan ook zo lastig mee? Je moet het zwaar hebben als je je zo ergert aan een zweetband.

Nou wordt van Persie nadrukkelijk niet met Messi vergeleken. Het ging om de beste afmaker voor het doel die je meegemaakt hebt. En dan zonder de open deur Messi. Dat was het punt.
Schril contrast met nu helaas maar we beginnen er aan te wennen

Objectief gezien staat van Persie ook wel boven David Villa al heeft die man ook bijzondere dingen laten zien, ook op eindtoernooien terwijl dat voor van Persie vaak ietsje lastiger was (los van 2014).

22 juni 2024 om 15:04

Hangt er natuurlijk wat van af wat je objectieve maatstaven zijn. Villa heeft meer goals gemaakt (341 in 666 wedstrijden) dan Van Persie (274 in 595). Van Persie dan weer meer assists (94 versus 82). Villa heeft ook meer internationale goals (59 in 98 interlands) dan van Persie (50 in 102 interlands). En de erelijst van Van Persie verbleekt ook wel bij die van Villa.

Dus dan lijkt het me eerder op subjectieve parameters gebaseerd te zijn. Zo vond ik van Persie ook echt een leukere voetballer om naar te kijken.

22 juni 2024 om 15:49

Naja oke, je hebt daarin gelijk. Laten we wel zeggen dat het elkaar niet zoveel ontloopt. Beiden in ieder geval geweldige spelers die in hun tijd tot de beste spitsen van Europa behoorden. Zo tussen 2008 en 2012 denk ik dat je met Villa, van Persie, Zlatan, Drogba, Rooney (als je die als spits ziet), Torres, Forlan, Henry, Falcao, Benzema (werd iets later nog beter), Higuain, Aguero, Gomez, Berbatov .. tot een mooi rijtje komt. Dan is het een beetje een kwestie van smaak wie je waar boven zet al zijn er altijd wel een stuk of 3 die er bovenuit steken. Vul die zelf maar in..

22 juni 2024 om 15:50

Denk ook vooral dat Van Persie op zijn echte top (laatste seizoen Arsenal en 1e seizoen United) een hoger niveau aantikte. Vergeet ook niet dat Villa met een onwijs goede generatie Spanjaarden speelde bij zowel Spanje als bij Barca. Van Persie ook wel, maar die was wel echt de uitblinker bij zijn club van het hele team.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren