voetbalzone

‘Naast Stengs ook serieuze interesse uit de Ligue 1 voor Boadu’

Rian Rosendaal07 jul 2021, 11:27
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2021, 11:27
Advertentie

AS Monaco onderzoekt de mogelijkheden om Myron Boadu deze zomer los te weken bij AZ, zo weet de regionale Franse krant Nice-Matin woensdag te onthullen. De technische leiding van de nummer drie in Ligue 1 van afgelopen seizoen is erg gecharmeerd van de aanvaller. Er is nog geen officieel bod binnengekomen bij AZ op Boadu, die in Alkmaar vastligt tot de zomer van 2023.

Bovengenoemde krant denkt dat Monaco minstens vijftien miljoen euro moet neerleggen voor Boadu, die op zakelijk gebied wordt bijgestaan door Boadu. Trainer Niko Kovac is bezig met het elftal van de toekomst. Er zouden twijfels zijn over de vorig seizoen aan Sampdoria verhuurde Keita Baldé, die Monaco mogelijk op korte termijn inruilt voor Internazionale. Daarnaast verliet Stevan Jovetic de club onlangs met een transfervrije status, waardoor de behoefte om een nieuwe spits aan te trekken behoorlijk groot is geworden voor Kovac.

Over de toekomst van Boadu wordt al enige tijd gespeculeerd. Sport1 wist in mei te melden dat Julian Nagelsmann de twintigjarige aanvaller dolgraag naar Bayern München wil halen. Twee maanden later echter lijkt de interesse vanuit Zuid-Duitsland te zijn bekoeld. Naast Bayern werden ook Ajax, AC Milan, Juventus, Liverpool en Paris Saint-Germain in verband gebracht met Boadu, bij AZ goed voor 38 doelpunten in 88 wedstrijden tot dusver.

Nice-Matin bracht dinsdag nog het nieuws naar buiten dat Calvin Stengs zich in de kijker heeft gespeeld van OGC Nice. De Franse club, waar de bij Lille OSC opgestapte Christophe Galtier komend seizoen de touwtjes in handen heeft, is op zoek naar een kwaliteitsimpuls voor de voorste linie. De nummer negen van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 ziet een einde komen aan een aantal huurovereenkomsten en ziet dat gat graag opgevuld worden met de komst van Stengs. AZ is echter niet van plan om Stengs voor een habbekrats van de hand te doen en verlangt een transfersom van minimaal tien miljoen euro.

Bezig met laden …