voetbalzone

Nabije toekomst Xavi Simons hangt af van Neymar en Kylian Mbappé

Tom Rofekamp16 jul 2023, 10:53
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 10:53
Advertentie

Het is nog hoogstens onzeker of Xavi Simons komend seizoen voor Paris Saint-Germain voetbalt. De bij PSV vertrekkende middenvelder gaat volgens Fabrizio Romano verhuurd worden, tenzij Neymar of Kylian Mbappé het Parc des Princes verlaat. Mochten beide sterren blijven, is er te weinig perspectief op speeltijd voor Simons. Een verhuur aan PSV staat sowieso niet op de planning.

Eerder zondag werd de terugkeer van Simons naar Parijs bekend. De groeibriljant had het trainingskamp van PSV verlaten om een transfer naar zijn oude werkgever af te ronden. Nu blijkt dat zijn perspectief in Frankrijk van Neymar en Mbappé afhangt. De twee supersterren krijgen in principe de voorkeur in de voorhoede, maar staan beiden op de nominatie om te vertrekken.

Met name Mbappé lijkt dicht bij de uitgang. De 24-jarige grootverdiener ligt op ramkoers met de clubleiding, na kritische uitlatingen in de media en het niet willen uitdienen van zijn nog eenjarige contract. Over Neymar moet PSG nog beslissen. De Braziliaan hoeft niet per se weg, maar bij een goed bod zijn de Parijzenaren bereid afscheid te nemen.

De toekomst van Simons blijft zo dus onzeker. PSV hoeft in elk geval niet meer op zijn sterspeler van afgelopen seizoen te rekenen. Volgens Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) hebben de Eindhovenaren geen plan om Simons te huren, ook niet nadat hij zich in zijn debuutjaar tot gedeeld topscorer in de Eredivisie kroonde. Zoals bekend betaalt PSG slechts zes miljoen euro voor Simons, vanwege de gelimiteerde clausule in zijn contract.

Bezig met laden …