voetbalzone

NAC-aanwinst wil met Turkije naar EK: 'Dat is niet onrealistisch'

Bart Kruyt20 feb 2016, 08:22
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 08:22
Advertentie

Enes Ünal beleefde vrijdagavond een droomdebuut voor NAC Breda. De van Manchester City gehuurde aanvaller mocht invallen tegen Fortuna Sittard en maakte kort na zijn entree direct zijn eerste doelpunt voor de club. Bij NAC verwacht men veel plezier aan Enes te gaan beleven.

/

De achttienjarige Turk maakte in de zomer de overstap van Bursaspor naar City, maar werd vervolgens direct verhuurd aan Racing Genk. Daar kwam Enes niet veel aan spelen toe en dus had NAC de kans om hem op te pikken. Technisch directeur Hans Smulders spreekt van een bijzondere aanwinst: “Hij is een speler van de buitencategorie”, zegt de sportbestuurder tegen BN De Stem. “Hij wil naar het EK met Turkije.”

Dat wordt bevestigd door land- en ploeggenoot Oguzhan Kazanci: “Enes is de hoop voor Frankrijk deze zomer”, klinkt het. “Door veel te spelen bij NAC, hoopt hij het EK te halen. Dat is niet onrealistisch." Op 31 maart 2015 speelde Enes zijn tot dusver enige interland voor Turkije, in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

"Ik ben erg blij met mijn goal en de prestatie van het hele team”, zei Enes na de 5-0 overwinning op Fortuna Sittard op de website van NAC. “Ik heb het erg naar mijn zin hier. Iedereen is hier heel vriendelijk en daar ben ik heel blij mee, omdat ik toch ver van huis ben. Ik hoop nog een hoop doelpunten te maken. Bij Genk heb ik helaas weinig gespeeld, maar hier voel ik meer vertrouwen."

Bezig met laden …