voetbalzone

NAC Breda gaat 17 dagen voor start Eredivisie pijnlijk onderuit tegen regioteam

Mart van Mourik23 jul 2024, 23:02
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:57
Advertentie

NAC Breda is zeventien dagen voor de start van de Eredivisie op pijnlijke wijze onderuitgegaan. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Zeeuws elftal, een verzameling spelers uit de provincie Zeeland, verloor het team van Carl Hoefkens met 1-0 door een treffer van Sjoerd Verhulst.

De voorbereiding van NAC verloopt allerminst vlekkeloos. Niet alleen vanwege de soap rond de veelbesproken Aimé Omgba, die dicht bij een recordtransfer naar KAA Gent was maar tegengehouden wordt door NAC, maar ook vanwege de prestaties in de oefencampagne.

De promovendus bleek dinsdagavond niet opgewassen tegen het Zeeuws elftal, dat dankzij een doelpunt van Verhulst in de dertigste minuut te sterk bleek.

NAC lijkt nog niet klaar voor de start van het Eredivisie-seizoen, want in de voorbereiding kwam de club ook al niet langs Unitas ‘30 (0-0) en Excelsior (1-1). Alleen FC Eindhoven werd tot dusver verslagen (3-0).

Na de resterende oefenduels tegen Lierse Kempenzonen, Aris Saloniki en Sparta Rotterdam opent NAC het seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen mede-promovendus FC Groningen.

Bezig met laden …