NAC Breda klopt FC Utrecht in doelpuntrijk spektakelstuk

Gijs Freriks20 mrt 2015, 20:51
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2015, 20:51

NAC Breda heeft de zege op Go Ahead Eagles (1-0) een goed vervolg weten te geven. Het team van Robert Maaskant kwam vrijdagavond tegen FC Utrecht driemaal op voorsprong en won uiteindelijk met 3-4. De Parel van het Zuiden won zodoende voor het eerst sinds 6 december (SC Cambuur, 0-1) een uitwedstrijd in de Eredivisie. NAC heeft nu 25 punten vergaard, zeven minder dan Utrecht.

Het team van Rob Alflen won eerder dit seizoen met 1-5 bij NAC en dat was een evenaring van de grootste uitzege van Utrecht in de Eredivisie. De Domstedelingen hoopten de Brabanders op eigen veld een nieuwe nederlaag toe te dienen en begonnen ook heel aardig. Een doelpunt van Willem Janssen werd na vijf minuten afgekeurd vanwege buitenspel en Sébastian Haller was even later ook dicht bij de 1-0, maar trapte na een lage voorzet van Christian Kum rakelings naast. NAC trok zich terug, maar liet zich in de onderhoudende wedstrijd ook geregeld in aanvallend opzicht zien.

Adnane Tighadouini vond Robbin Ruiter bijvoorbeeld na twintig minuten na een mooie combinatie met Jeffrey Sarpong op zijn pad. De beste mogelijkheden waren evenwel voor de thuisploeg: Kristoffer Peterson tikte de bal op een paar meter voor een leeg doel over en Yassin Ayoub knalde het leer na een half uur maar net voorlangs. NAC mocht intussen niet klagen dat Demy de Zeeuw op het veld mocht blijven staan, want hij ging stevig door op de bovenbenen van Ramon Leeuwin en kwam goed weg met een waarschuwing van Dennis Higler. Na 32 minuten kwamen de Bredanaars tot scoren in De Galgenwaard.

Erik Falkenburg zette de aanval zelf op en nadat zijn kopbal door Ruiter werd gekeerd, wist hij de rebound wel te benutten: 0-1. NAC kon echter niet lang van die voorsprong genieten, want twee minuten later tekende Edouard Duplan na een mooie actie voor de gelijkmaker. NAC nam na rust echter een nieuwe voorsprong, want na vier minuten was het al raak. Na een counter gaf Sarpong de bal strak voor en Falkenburg kon vrijstaand binnen koppen: 1-2. Utrecht schakelde vervolgens een tandje bij en werd gevaarlijk via Haller (schot over) en Mark Diemers (afstandsschot tegen de paal), maar had geluk dat het na een uur niet 1-3 werd.

Sarpong zette Falkenburg vrij voor het doel, maar de spits schoot dit keer op Ruiter. Het publiek van Utrecht leek zich langzamerhand al neer te moeten leggen bij een nederlaag, maar nadat Gévero Markiet al een kopbal van de lijn zag worden gehaald, maakte hij er na 72 minuten alsnog 2-2 van. De verdediger kopte uit een vrije trap van Ayoub raak. Drie minuten later kwam NAC voor de derde keer op voorsprong: Ligeon legde de bal op het hoofd van Kenny van der Weg en die kopte via de grond raak. Utrecht slaagde er niet meer in om nog een gelijkmaker te forceren en via Mats Seuntjens werd het nog 2-4. De aansluitingstreffer van Rubio Rubin kwam voor Utrecht te laat.