voetbalzone

Nu ook écht officieel: NAC Breda gaat Eredivisie in met Raul Paula

Siep Engelen06 aug 2024, 11:30
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2024, 11:47
Advertentie

NAC Breda heeft zich versterkt met Raul Paula, zo maken de Brabanders bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt overgenomen van VfB Stuttgart en tekent een contract voor twee jaar, met een cluboptie voor nog een seizoen.

“Paula is een aanvallend ingestelde speler die zowel op de positie van tweede spits kan spelen als aan de buitenkanten”, laat technisch directeur Peter Maas optekenen op de clubwebsite. “Het is een goed moment nu een speler met zijn aanvallende potentie aan onze selectie toe te voegen.”

Maandag werd al duidelijk dat NAC zich had versterkt met Paula. De club publiceerde namelijk de officiële rugnummers voor het komend seizoen, waarbij Paula nummer 11 toegewezen had gekregen. Niet veel later werd de regel weggehaald door de club.

De veelzijdige Paula doorliep de jeugdopleiding bij Stuttgart, maar wist nooit door te breken in de hoofdmacht. Vorig seizoen behoorde hij slechts enkele keren tot de wedstrijdselectie van de eerste ploeg, maar tot speelminuten kwam hij niet.

Afgelopen seizoen werkte Paula zijn wedstrijden af in het tweede elftal van Stuttgart, dat actief is in de Regionalliga. In 33 wedstrijden was hij goed voor 15 doelpunten en zeven assists.

In Stuttgart beschikte Paula nog over een contract tot medio 2026, maar toch lijkt NAC de Duitser met Portugese roots transfervrij over te kunnen nemen. Wel zouden de Bredanaars in de toekomst een deel van een eventuele transfersom aan Stuttgart moeten afstaan, zo meldde journalist Joost Blaauwhof van Voetbal International eerder.

Paula is mogelijk een speler die ook het vertrek van Aimé Omgba op kan vangen. De creatieve middenvelder zag afgelopen week een transfer naar de Belgische Pro League klappen en meldde zich vervolgens ziek voor de training. Omgba stuurt alsnog aan op een vertrek uit Breda en moet NAC een recordbedrag gaan opleveren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …