voetbalzone

NAC denkt al aan nacompetitie: 'Ik ben op zoek naar de ideale opstelling'

Bart Kruyt25 feb 2016, 17:22
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2016, 17:22
Advertentie

In de Jupiler League lijkt de titelstrijd al bijna beslist, in het voordeel van Sparta Rotterdam. De strijd voor de plekken achter de lijstaanvoerder ligt echter nog helemaal open. NAC Breda is een van de gegadigden voor de tweede plaats. De Brabanders kunnen die vrijdag overnemen, als ze met minimaal vier doelpunten verschil winnen van VVV-Venlo.

/

Voor Marinus Dijkhuizen is het pakken van de tweede plek cruciaal. “Als je tweede wordt, heb je denk ik een makkelijker schema in de play-offs", verklaart de trainer tegenover Omroep Brabant. “Normaal gesproken sta je dan tegen de nummer zeventien van de Eredivisie in de finale.”

Sowieso is bij de eerste drie eindigen een must van NAC, want dan sla je een play-offronde over. Iets wat Dijkhuizen moet verbeteren om dat te realiseren, is de mentale weerbaarheid van de groep en de stabiliteit. “Ik ben op zoek naar de ideale opstelling. In de nacompetitie moeten we weten welke speler het beste is voor welke wedstrijd. Daar gaan we de komende weken naar op zoek”, aldus Dijkhuizen.

Bezig met laden …