voetbalzone

NAC hoopt beter te worden van prestaties Kwakman en Augsburg

Peter Nusselder15 dec 2010, 14:04
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2010, 14:04
Advertentie

NAC Breda nam afgelopen zomer niet geheel vrijwillig afscheid van Kees Kwakman, maar de Brabanders zijn de voormalig speler niet uit het oog verloren. Daar heeft de Nederlandse club overigens ook een reden voor: als FC Augsburg, de huidige werkgever van Kwakman, naar de Bundesliga promoveert kan NAC een bonus verwachten van de club uit de Tweede Bundesliga.

/

De verdediger annex middenvelder verruilde Breda aan het begin van dit seizoen voor Augsburg en leverde zijn noodlijdende werkgever daarmee een transferbedrag van 725 duizend euro op. De inkomsten blijken volgens Voetbal International nog te kunnen stijgen als Augsburg promoveert: dan incasseert NAC bovenop de transfersom nog een bonus van 75 duizend euro.

Voor de noodlijdende Bredanaars zou dat een welkome aanvulling zijn, want financiële problemen waren juist de voornaamste oorzaak om Kwakman afgelopen zomer te laten vertrekken. Augsburg gaat aan de leiding op het twee Duitse niveau, gevolgd door Hertha BSC. De bovenste twee ploegen maken aan het eind van het seizoen de stap naar de Bundesliga.

Bezig met laden …